Snapselaug
Referater
Næste møde
Snapselitteratur
Snapseopskrifter
Forsiden
   
Rugbrødssnaps
Snaps fremstillet af ristet rugbrød

 

Rugbrødssnapsen bliver allerbedst med et maltet rugbrød, da det er med til at give snapsen et præg af øl i smagen. Rugbrødet skal være bagt på naturlig surdej for at få den rigtige smag i snapsen.

 

Rugbrød
Kristians opskrift på Snaps lavet på Ristet rugbrød med kærner: (Detaljer mangler). Trukket 14 dage på vodka. Panelets bemærkninger: lidt mærkelig, men dejlig. Meget kreativt, god duft, første smagsindtryk godt, andet ringere. Lidt uklar. Snerper sammen, skarp. Speciel, men OK!
Bjørns opskrift på snaps lavet på Hårdt ristet rugbrød: Et par skiver godt rugbrød (Lagkagehusets ”70%”), skåret i mindre stykker og  mal-trakteret i en varm ovn til det var nærmest sort, derefter sat på 37½% vodka, trukket 2 dage, og filtreret gennem kaffefilter. Fortyndet ca. 1:6 og samtidig justeret til 40%.
Panelets kommentarer: God til stegt sild! Meget interessant, mørk og kraftig. Vinder måske ved lagring. Perfekt i yderligere fortynding 1:1.
Opskrift fra Aamanns Kryddersnaps:

300 gram maltet rugbrød uden skorpe
70 cl Brøndums Snaps Klar

Skær rugbrødet i 0,5 cm tykke skiver, bred dem ud på en ovnplade og rist dem i ovnen ved 150 grader i 20 minutter. Køl skiverne af og kom dem i en beholder eller flaske og hæld snapsen over.
Lad snapsen trække et koldt og mørkt sted 5-6 dage, sigt herefter snapsen gennem et klæde.

Norasvej, 2920 Charlottenlund