Snapselaug
Referater
Næste møde
Snapselitteratur
Snapseopskrifter
Forsiden
   

Granatæble
Punica granatum

Granatæblet kommer fra et træ, der bliver op til 8 meter højt. Det har været i middelhavsområdet i årtusinder, men stammer nok fra Afganistan, der har et utal af sorter i området omkring Kabul floden.

"Udefra" ser frugten ikke ud som noget man kan spise, og de fleste danskere bruger den gerne som en del af en juledekoration, enten som den er eller gennemskåret og tørret, - meget dekorativ!

Men skallen gemmer på saftige kerner, der kan bruges til alskens formål, her vil vi koncentrere os om snaps!! Efter jul kan man være heldig at finde granatæblerne meget billigt hos grønthandlerne, så er det bare med at slå til og købe et par ordentlige basser, eller tre.

Granatæblesnaps: Den enkle metode. Omkring et kilo granatæbler giver 500- 550 gram kerner. Hæld dem på et stort sylteglas og fyld op med 500 ml finsprit, lad det trække ca. 3 uger, filtrer gennem kaffefilter og lad den lagre, gerne meget lang tid.
Granatæblesnaps bliver smukt carmosinrød, men mister desværre farven, og ender som, også smuk, ravfarvet.

En mere avanceret opskrift på Granatæblesnaps lyder: Tag det antal modne granatæbler du ønsker at anvende, tag frøene ud og lad dem tørre i 5-6 dage. Kom dem på et glas, tilsæt 1 stang kanel, skallen af en citron (kun det yderste) og 1 spsk. honning, og overhæld dem med cognac. Lad det hele trække i ca. 20 dage, og ryst glasset lidt ind i mellem. Filtrer et par gange og lad snapsen stå en månedstid inden den drikkes.

Norasvej, 2920 Charlottenlund